СТАНДАРТИЗАЦІЯ БАГАТОКОМПОНЕНТНОГО РОСЛИННОГО ЛІКАРСЬКОГО ЗАСОБУ - Смалюх, О. Г.; Сур, С. В. (Фармацевтичний часопис, 2014)
Розглянуто склад багатокомпонентного ГРЛЗ під робочою назвою «Холелесан», що містить сухий екстракт цмину піскового квіток, екстракт моркви дикої плодів та нагідок квіток густий, сухий екстракт куркуми довгої і ефірні олії м'яти перцевої та куркуми, вибрано індивідуальні сполуки/групи БАР, за якими було проведено стандартизацію ЛРС, напівпродуктів та ГРЛЗ. Розроблено методи контролю та критерії прийнятності, які дозволяють оцінювати і контролювати якість на усіх етапах виробництва ГРЛЗ, гарантувати його ефективність та безпечність для споживачів, а також є придатними для виявлення можливої фальсифікації.