ОЦІНКА ПОКАЗНИКІВ БЕЗПЕЧНОСТІ 7-(2-ГІДРОКСИ-3- ІЗОПРОПОКСИ)ПРОПІЛ-3-МЕТИЛ-8-(4’-ФЕНІЛПІПЕРАЗИН-1’-ІЛ)-КСАНТИНУ У КРОВІ ЩУРІВ НА ТЛІ ГІПЕРЛІПІДЕМІЇ - Білай, І. М.; Остапенко, А. О.; Романенко, І. М. (Фармацевтичний часопис, 2014)
Проведено вивчення та оцінку показників безпечності 7-(2'-гідрокси-3'-ізопропокси)пропіл-3-метил-8- (4 ' -фенілпіперазин-1 '-іл)-ксантину при експериментальній гіперліпідемії на білих щурах лінії Вістар. Виявлено, що досліджувана речовина - 25 сприяла зменшенню респіраторного ацидозу, що вказує на нормалізацію КЛС, зменшенню споживання О 2, активації тканинного дихання, нормалізувала показники о бміну гемоглобіну, не впливала патологічно на функції нирок та печінки, показники водно-сольового, вуглеводного і пігментного обмінів.