РОЗРОБКА МЕТОДИКИ КІЛЬКІСНОГО ВИЗНАЧЕННЯ ГЛІЦИНУ У ТАБЛЕТКАХ, ЩО МІСТЯТЬ МАГНІЙ АСПАРАГІНАТ, ГЛІЦИН І ТІОТРІАЗОЛІН - Васенда, М. М.; Вронська, Л. В.; Логойда, Л. С.; Михалків, М. М. (Фармацевтичний часопис, 2014)
Розроблено спектрофотометричну методику для визначення вмісту гліцину у таблетках, що містять магній аспарагінат, гліцин і тіотріазолін. Методика базується на реакції утворення забарвленого продукту амінокислот з нінгідрином. Визначення гліцину в присутності магнію аспарагінату проводиться після попереднього комплексонометричного визначення магнію аспарагінату.