ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКІСНОГО СКЛАДУ ЗРІДЖЕНОГАЗОВИХ ЕКСТРАКТІВ ІЗ КОРЕНІВ BERBERIS VULGARIS - Дем’ яненко, Д. В. (Фармацевтичний часопис, 2014)
Проведено якісний аналіз зрідженогазових екстрактів з коренів Berberis vulgaris методом тонкошарової хроматографії та обґрунтовано вибір оптимальної мобільної фази залежно від марки ТШХ - пластин. Показано, що фреони у суміші з певними кількостями аміаку ефективно і досить селективно екстрагують алкалоїди з коренів барбарису.