СТАНДАРТИЗАЦІЯ СУХИХ ЕКСТРАКТІВ З БРУНЬОК ТА ЛИСТЯ ТОПОЛІ КИТАЙСЬКОЇ - Рудник, А. М.; Бородіна, Н. В.; Ковальов, В. М.; Гляпа, К. Л. (Фармацевтичний часопис, 2014)
З бруньок і листя тополі китайської отримано сухі екстракти, вихід склав 17 і 32 % відповідно. Екстракти повинні містити суми флавоноїдів у перерахунку на рутин та суми гідроксикоричних кислот у перерахунку на хлорогенову кислоту не менше ніж 5 і 22 % у екстракті з бруньок і 5 і 7 % у екстракті з листя. Втрата в масі при висушуванні не перевищувала 5 %, вміст залишкових розчинників (хлороформ, спирт етиловий), вміст важких металів, мікробіологічна чистота відповідають вимогам ДФУ. Вміст загальної золи і золи нерозчинної у кислоті хлористоводневій у сухому екстракті з бруньок склав 5,5 і 0,7 %, у екстракті з листя - 9,5 і 1,7 % відповідно.