ТЕХНОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ВИГОТОВЛЕННЯ НАСТОЙКИ З ТРАВИ КРАСОЛІ ВЕЛИКОЇ - Козир, Г. Р.; Шкільник, З. В.; Баєв, О. О.; Васенда, М. М. (Фармацевтичний часопис, 2014)
На основі математичного планування експерименту вивчено закономірності вилучення екстрактивних речовин, сірки та флавоноїдів із трави красолі великої залежно від використаного екстрагента - 20 %, 40 %, 50 % та 70 % спирту етилового, виду й основних технологічних параметрів сировини, ступеня подрібнення сировини та методу екстрагування.