КАРБОНОВІ КИСЛОТИ БРУНЬОК БАЛЬЗАМІЧНИХ ТОПОЛЬ - Рудник, А. М. (Фармацевтичний часопис, 2014)
Методом хромато-мас-спектрометрії визначено вміст карбонових кислот у бруньках Populus balsamifera L. - 3784,8 мг/кг, P. laurifolia L. - 3457,3 мг/кг, P. simonii Carr. - 2465,2 мг/кг, P.Sberolinensis Dipp. - 8730,0 мг/кг, які культивуються в Україні. Ідентифіковано 7 аліфатичних і 14 ароматичних карбонових кислот. Спільними для всіх видів є щавелева, лимонна, бензойна та ферувова кислоти.