ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ ЕЛЕМЕНТНОГО СКЛАДУ КОРЕНЕВИЩ ІЗ КОРЕНЯМИ, ЛИСТЯ ТА ПЛОДІВ ЩАВЛЮ КІНСЬКОГО ТА ЩАВЛЮ КУЧЕРЯВОГО - Крючкова, Т. М. (Фармацевтичний часопис, 2014)
Визначено якісний та кількісний склад елементів у коренях, листі та плодах двох видів щавлю: Rumex confertus Willd. та Rumex crispus L. атомно-емісійним спектрографічним методом. Встановлено наявність дев'ятнадцяти елементів, найбільший елементний склад серед досліджуваних видів сировини мають плоди щавлю кучерявого. Вміст суми важких металів у межах допустимих концентрацій для лікарської рослинної си- ровини і харчових продуктів. Результати дослідження можна використати для розробки методів контролю якості сировини.