ЕВОЛЮЦІЯ СТАНДАРТІВ НАЛЕЖНОЇ АПТЕЧНОЇ ПРАКТИКИ У СВІТІ ЗГІДНО З ПОТРЕБАМИ СУЧАСНОЇ ФАРМАЦІЇ - Гала, Л. О. (Фармацевтичний часопис, 2014)
Враховуючи євроінтеграційні прагнення України, проаналізовано історичні етапи становлення концепції Належної аптечної практики у світі та роль Всесвітньої організації охорони здоров’я і Міжнародної фармацевтичної федерації у даному процесі. Розглянуто підходи до стандартизації діяльності аптечних закладів за кордоном та в нашій країні, зокрема визначена провідна роль у розробці вимог Належної аптечної практики національних професійних організацій, оскільки саме вони здатні врахувати всі особливості фармацевтичного обслуговування населення в їхніх державах. Світовий досвід підтверджує необхідність постійного вдосконалення національних стандартів діяльності аптек шляхом безперервної роботи над ними, зважаючи на постійний розвиток науки і практики.