ОСНОВНІ ШЛЯХИ СТАНОВЛЕННЯ І РОЗВИТКУ СІМЕЙНОЇ МЕДИЦИНИ В УКРАЇНІ ЯК ОСНОВА РЕОРГАНІЗАЦІЇ ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ НАСЕЛЕННЮ - Yakovleva, O. G. (Медсестринство, 2019)
У статті проаналізовано поширеність професії лікаря загальної лікарської практики – сімейної медицини, яка є унікальною спеціальністю, орієнтованою на вирішення проблем пацієнта як особистості в контексті його сімейних і соціальних відносин. Вона вимагає широкого кола знань і вмінь, що включають як навички організації та управління діяльністю, так і консультування пацієнтів із різними проблемами, в тому числі й соціальними.