УЧАСТЬ МЕДСЕСТРИ У ФОРМУВАННІ КОМПЛАЄНСУ ДО ЛІКУВАННЯ ПАЦІЄНТІВ ІЗ ГІПЕРТОНІЧНОЮ ХВОРОБОЮ ТА ІШЕМІЧНОЮ ХВОРОБОЮ СЕРЦЯ - Smachylo, A. I.; Syvac, H. S.; Kaminskaya, O. V.; Pankiv, I. I. (Медсестринство, 2019)
У статті розглянуто актуальні питання формування комплаєнсу (прихильності) до лікування пацієнтів із гіпертонічною хворобою та ішемічною хворобою серця. Оцінено необхідність взаємодії медичних сестер і пацієнтів при вирішенні проблем, пов’язаних із недостатнім комплаєнсом до проведеної медикаментозної терапії.