ОСВОЄННЯ СУЧАСНИХ КЛІНІЧНИХ ПРОТОКОЛІВ МЕДИЦИНИ НЕВІДКЛАДНИХ СТАНІВ – СУТТЄВА СКЛАДОВА У ЯКІСНІЙ ПРАКТИЧНІЙ РОБОТІ БРИГАД ЕКСТРЕНОЇ (ШВИДКОЇ) МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ - Liakhovych, R. M.``; Kitsak, Ya. M.; Dzhus, M. Ya.; Liakh, V. I.; Doroshenko, B. V. (Медсестринство, 2019)
У статті висвітлено проблемні питання з теоретичної підготовки та практичної діяльності працівників екстреної (швидкої) медичної допомоги. Зокрема, вказано на важливу роль в освоєнні ними сучасних клінічних протоколів, зроблено акцент на необхідності застосування прогресивних алгоритмів догоспітальної медичної допомоги із реалізацією як вітчизняних, так і зарубіжних протоколів. Розкрито інноваторську методику працівників кафедри екстреної та невідкладної медичної допомоги ДВНЗ «Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського МОЗ України».