ОСОБЛИВОСТІ ОЦІНЮВАННЯ БОЛЮ У ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ - Ivanova, S. V.; Haliyash, N. B. (Медсестринство, 2019)
У статті порушено проблему необхідності належного оцінювання болю у дітей з особливими потребами задля надання їм ефективної реабілітаційної допомоги. Враховуючи фізіологію персистуючого болю та його негативний вплив на дитячий організм, показано необхідність впровадження релевантних методів оцінювання болю, а саме шкал DAN, CRIES, TVP та FLACC у практику спеціалізованих закладів, які опікуються особами з особливими потребами, зокрема будинків-інтернатів для дітей з вадами розумового або фізичного розвитку.