ФОРМУВАННЯ ГОТОВНОСТІ МАЙБУТНІХ МЕДСЕСТЕР ДО ВЕДЕННЯ ПЕРВИННОЇ ПРОФІЛАКТИКИ ЗАХВОРЮВАНЬ НА ВІЛ/СНІД - Kordys, T. O.; Osinchuk, R. R.; Khanas, T. B.; Mialiuk, O. P.; Bushynska, I. V.; Marushchak, M. I. (Медсестринство, 2018)
У статті наведені дані про рівень знань майбутніх медсестер із питань актуальності проблеми, профілактики ВІЛ-інфекції, факторів ризику інфікування, шляхів передачі збудника, методів захисту. Встановлено, 54 % респондентів моніторингового дослідження вважають достатнім власний рівень знань щодо профілактики ВІЛ/СНІДу. Результати анкетування свідчать, що загальний показник достатньої обізнаності з проблем ВІЛ/СНІД становить 36 %, а решта 18 % осіб мають неповні знання.