ВІКОВІ ТА ГЕНДЕРНІ АСПЕКТИ ХРОНІЧНОГО ОБСТРУКТИВНОГО ЗАХВОРЮВАННЯ ЛЕГЕНЬ - Maksiv, H. Ya.; Miroshnik, H. O.; Mialiuk, O. P.; Marushchak, M. I.; Liublinska, M. S. (Медсестринство, 2018)
У статті проаналізовано частоту захворюваності на хронічне обструктивне захворювання легень серед осіб чоловічої та жіночої статі, а також встановлено вікові періоди з найбільшим ризиком розвитку даної патології. Аналіз літературних джерел вказує на те, що хронічне обструктивне захворювання легень частіше розвивається в чоловіків, проте в останнє десятиріччя поширеність даної патології значно зросла і серед жінок. Зазначено, що хронічне обструктивне захворювання легень розвивається у різні вікові періоди, тому методи профілактики повинні спрямовуватися як на дітей, так і на дорослих та осіб похилого віку.