ТЕРАПЕВТИЧНЕ НАВЧАННЯ ПАЦІЄНТІВ З БРОНХІАЛЬНОЮ АСТМОЮ ТА ЇХНІХ РОДИЧІВ ЕЛЕМЕНТАМ ДОГЛЯДУ ТА САМОДОГЛЯДУ - Stepanova, H. M.; Bodnar, H. P. (Медсестринство, 2015)
Сучасні уявлення про бронхіальну астму як про хронічне захворювання дихальних шляхів дають можливість розробити ефективні моделі контролю над хворобою. Важливу роль у контролі перебігу бронхіальної астми відіграє відповідальна поведінка самого пацієнта і його оточення. Уникнення контакту з алергенами та іншими тригерами, уважне ставлення до свого здоров’я, подолання шкідливих звичок, сприяння з боку членів родини сприятимуть створенню атмосфери, сприятливої для ефективної боротьби з хворобою, суттєво поліпшать якість життя пацієнта.