ПІСЛЯОПЕРАЦІЙНІ УСКЛАДНЕННЯ ЕНДОВЕНОЗНОЇ ЛАЗЕРНОЇ КОАГУЛЯЦІЇ ВАРИКОЗНИХ ВЕН НИЖНІХ КІНЦІВОК - Svystun, O. H. (Медсестринство, 2015)
У статті міститься аналіз ускладненнь ендовенозної лазерної коагуляції варикозних вен з метою удосконалення техніки операційного втручання та профілактики їх виникнення. Обстежено 189 пацієнтів, яким виконано операційні втручання з приводу варикозної хвороби нижніх кінцівок за допомогою ендовенозної лазерної коагуляції. Проаналізовано специфічні ускладнення, що притаманні цій операції та причини їх виникнення. Також виявлено клінічні ознаки, причиною яких є феномен вапоризації.