РЕАБІЛІТАЦІЙНО-КОРЕКЦІЙНА ПРОГРАМА З ВИКОРИСТАННЯМ РУХЛИВИХ І СПОРТИВНИХ ІГОР, СПРЯМОВАНА НА ПІДВИЩЕННЯ РОЗВИТКУ РУХОВИХ ФУНКЦІЙ У ДІТЕЙ З ДИТЯЧИМ ЦЕРЕБРАЛЬНИМ ПАРАЛІЧЕМ - Давибіда, Н. О.; Мисюга, Е. І. (Медсестринство, 2023)
У статті розглянуто реабілітаційно-корекційну програму з використанням рухливих і спортивних ігор, спрямовану на підвищення розвитку рухових функцій у дітей з дитячим церебральним паралічем. На основі вихідних даних, виявлених ускладнень і порушень застосовано різні методики для дітей молодшого шкільного віку з дитячим церебральним паралічем. Головним положенням удосконаленої програми було використання бігової доріжки як засобу корекції патологічного стереотипу ходьби, функціональних петель TRX, а також елементів спортивних і рухливих ігор для покращення рівноваги тіла та координації і зміцнення всіх м’язів організму.