КОМПЛЕКСНЕ ЗАСТОСУВАННЯ ТРАДИЦІЙНИХ І НЕТРАДИЦІЙНИХ МЕТОДІВ ФІЗИЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ПРИ НЕВРОЛОГІЧНИХ ПРОЯВАХ ОСТЕОХОНДРОЗУ ХРЕБТА - Пасічник, Т. М.; Голяченко, А. О. (Медсестринство, 2023)
У статті описано результати застосування традиційних і нетрадиційних методів реабілітації та їх ефективність. Використання лікувальної фізичної культури, фізіотерапії і вправ постізометричної релаксації зменшує больовий синдром, сприяє нормалізації тонусу м’язів, поліпшує крово- та лімфообіг. Реабілітація пацієнтів з остеохондрозом повинна бути комплексною, спрямованою на усунення болю, профілактику прогресування захворювання, розтягнення і розслаблення перенапружених м’язів та включати в себе різні форми і засоби фізичної реабілітації.