ОЦІНКА ТА РЕЗУЛЬТАТИ ФІЗИЧНОЇ ТЕРАПІЇ У ПАЦІЄНТІВ ІЗ РОЗСІЯНИМ СКЛЕРОЗОМ - Голяченко, А. О.; Гаврилюк, О. І.; Голяченко, О. А. (Медсестринство, 2023)
У статті йдеться про розсіяний склероз – широковідоме хронічне захворювання центральної нервової системи. Він характеризується демієлінізацією нервових волокон, що, у свою чергу, призводить до порушення нормального функціонування організму. Дуже важливу роль у лікуванні розсіяного склерозу відіграє реабілітація. Правильно підібрані програма реабілітації і частота курсів реабілітаційного лікування можуть сприяти значному покращенню функції ходи, повсякденної діяльності та відновленню втрачених рухових функцій.