ТОВАРОЗНАВЧИЙ АНАЛІЗ ВІТЧИЗНЯНОГО РИНКУ ГЛЮКОМЕТРІВ - Равлів, Ю. А.; Томків, А. А. (Медсестринство, 2023)
Цукровий діабет – гетерогенне метаболічне захворювання, що характеризується хронічною гіперглікемією та виникає на тлі дефекту секреції або дії інсуліну. Він супроводжується появою дисфункції та недостатності різних фізіологічних систем організму людини, зокрема негативно впливає на серце, кровоносні судини, нирки, нерви, очі. Захворювання є однією з основних ендокринних патологій та медико-соціальних проблем. Зважаючи на це, пацієнтам необхідний щоденний цілодобовий моніторинг показників глюкози. Питання актуальності дослідження приладів для вимірювання рівня глюкози є неабияк доречним на сьогодні.