ОБҐРУНТУВАННЯ ДОЦІЛЬНОСТІ СТВОРЕННЯ ДЛЯ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО І МОЛОДШОГО ШКІЛЬНОГО ВІКУ НАВЧАЛЬНОЇ НАСТІЛЬНОЇ ГРИ «СТОП КОВІД» ЯК ЕФЕКТИВНОГО САНІТАРНО-ОСВІТНЬОГО ТА ПРОТИЕПІДЕМІЧНОГО ЗАХОДУ - Рега, О. Р.; Мельник, О. Я.; Рега, Н. І. (Медсестринство, 2023)
У статті підтверджено дані багатьох авторів про те, що діти віддають перевагу ігровій формі отримання навчальної інформації. Навчальну інформацію діти бажають одержувати як у дитячих навчально-виховних закладах, так і вдома від батьків. Більшість дітей знає про пандемію COVID-19 та ознайомлена з деякими найпростішими методами запобігання інфікуванню коронавірусом, але майже всі діти бажали б поповнити свої знання із цього питання, зокрема в ігровій формі, використовуючи саме настільну гру. Більшість батьків достатньо поінформована щодо особливостей фізіологічного сприйняття інформації дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку і вважає найкращими методами навчання дітей візуалізацію та ігрову форму. Більшість батьків також вважає доцільною розробку дизайну навчальної настільної дитячої гри з питань профілактики інфікування коронавірусом як ефективний протиепідемічний захід.