ОРФАННІ ХВОРОБИ В КАРДІОЛОГІЇ - Pіrogkova A. O.; Prokopovych, O. A. (Медсестринство, 2019)
Орфанні хвороби – це рідкісні уроджені або набуті захворювання, які характеризуються тяжким, хронічним та прогресуючим перебігом, супроводжуються формуванням дегенеративних змін в організмі, зниженням якості та скороченням тривалості життя хворих. Рідкісні захворювання на сьогодні діагностують частіше завдяки впровадженню новітніх методів діагностики, що дає змогу призначити адекватне і своєчасне патогенетичне лікування таким пацієнтам. Також необхідно вивчати нові механізми серцевих захворювань та застосовувати відповідне лікування.