ОСОБЛИВОСТІ МЕДСЕСТРИНСЬКОГО ДОГЛЯДУ ЗА ПАЛІАТИВНИМИ ПАЦІЄНТАМИ ОДЕСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ СОЦІАЛЬНО ЗНАЧУЩИХ ХВОРОБ - Slobodenyuk, K. M.; Bob, A. O.; Ermakova, N. O.; Hutsol, A. V. (Медсестринство, 2019)
Сестринський персонал відіграє ключову роль в організації паліативної допомоги хворим на ВІЛ/СНІД та туберкульоз. Паліативна допомога є цілісним підходом, що складається з медичного, соціального, психологічного та духовного компонентів. Медсестра – ключова особа в оточенні пацієнта, яка забезпечує належну медичну допомогу, кваліфікований догляд та психологічну підтримку паліативним пацієнтам.