ВИВЧЕННЯ ТРИВОЖНО-ДЕПРЕСИВНИХ РОЗЛАДІВ ТА ОЦІНКА ЯКОСТІ ЖИТТЯ У ХВОРИХ НА ТИРЕОПАТІЮ - Savchenko, I. P.; Stepova, M. V.; Mazur, L. M. (Медсестринство, 2019)
Хвороба має значний вплив на фізичне здоров’я, емоційні реакції та поведінку людини. У статті досліджено зв’язок між психоемоційним станом пацієнта із патологією щитоподібної залози та оцінкою якості життя. Психічні та поведінкові розлади надзвичайно поширені й уражають 25 % людей в різні періоди їх життя, мають економічний вплив на суспільство і на якість життя окремих осіб з психічними розладами.