ЕФЕКТИВНІСТЬ ЗАСТОСУВАННЯ ЛІКУВАЛЬНОЇ ФІЗКУЛЬТУРИ І МАСАЖУ ПРИ ПОРУШЕННЯХ ПОСТАВИ У ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ - Mysula, I. R.; Vasylchuk, V. V. (Медсестринство, 2019)
Стаття присвячена вивченню особливостей порушення постави у дітей та виявленню методів фізичної реабілітації, які дають найбільш позитивний результат. Найефективнішим методом реабілітації дітей з викривленням хребта виявилося поєднання лікувальної фізкультури і масажу, на що вказувало швидше відновлення порушень постави. Зазначені методи фізичної реабілітації особливо були ефективними у дітей з початковими порушеннями постави, що свідчить про необхідність якнайшвидшого початку реабілітації.