АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ БАКТЕРІОЛОГІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ПАЦІЄНТІВ ВІДДІЛЕННЯ ІНТЕНСИВНОЇ ТЕРАПІЇ харківського КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ – ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ» ЗА 2017 Р. - Regа N. I.; Yastremska, S. O.; Prykhodko, W. W. (Медсестринство, 2019)
У статті наведено аналіз результатів бактеріологічних досліджень пацієнтів відділення інтенсивної терапії Харківського комунального закладу охорони здоров'я «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» за 2017 р. Найбільшу частоту випадків внутрішньолікарняних інфекцій пацієнтів інтенсивної терапії спостерігали в зимовий та літній періоди. Найпоширенішою серед госпітальних інфекцій була пневмонія. Із збудників найчастіше було виділено K. pneumoniae, P. aeruginosa, C. albicans та E. Faecalis.