ОСОБЛИВОСТІ НАДАННЯ ЕКСТРЕНОЇ ДОГОСПІТАЛЬНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ПОСТРАЖДАЛИМ З ТОРАКАЛЬНОЮ ТРАВМОЮ - Liakhovych, R. M.; Savchuk, V. M.; Doroshenko, B. V.; Doroshenko, B. V.; Kitsak, Y. M. (Медсестринство, 2018)
Статтю присвячено оцінці діяльності бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги при діагностиці та виявленні торакальної травми. Висвітлено базові сучасні методики виконання первинного та вторинного обстеження постраждалих із такими ушкодженнями. Розглянуто найбільш типові варіанти цієї патології та особливості надання екстреної медичної допомоги відповідно до сучасних клінічних протоколів із медицини невідкладних станів.