ВИКОРИСТАННЯ ФАСОВАНОЇ ВОДИ НАСЕЛЕННЯМ МІСТА ТЕРНОПОЛЯ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ АНКЕТНОГО ОПИТУВАННЯ - Lototska, O. V.; Voloschynska, K. T.; Voloschynska, K. T. (Медсестринство, 2018)
У статті проаналізовано результати соціологічного опитування та узагальнено дані незалежної оцінки особливостей вживання води населенням м. Тернополя. Встановлено, що 80,1 % жителів не задоволені якістю водогінної води і використовують для пиття різні альтернативні джерела водопостачання: фільтровану (у 46 %) або фасовану (у 21 %) воду. Більшість опитаних вживає фасовану воду нерегулярно, купляючи її 1–3 рази на тиждень і використовують її в основному для тамування спраги під час прогулянок, фізичного тренування, спортивних змагань. Під час купівлі фасованої води вирішальним фактором при здійсненні вибору для більшості опитаних є смакові якості води. Все це свідчить про те, що жителі м. Тернополя, вживаючи питну воду в достатній кількості, незважаючи на недостатню якість водогінної води, надають перевагу традиційним джерелам водопостачання, а саме водогонам, колодязям і каптажам.