ПІДГОТОВКА ФАХІВЦІВ У СИСТЕМІ ХОСПІСНОЇ ТА ПАЛІАТИВНОЇ ДОПОМОГИ НА ПРИКЛАДІ КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «БЕРИСЛАВСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ» ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ - Shevchenko, A. O. (Медсестринство, 2018)
У статті виявлено проблему підготовки фахівців у системі хоспісної та паліативної допомоги, проаналізовано готовність студентів до надання такої допомоги на прикладі Комунального закладу «Бериславський медичний коледж» Херсонської обласної ради. Викладач повинен донести до студентів усвідомлення мети паліативної допомоги, яка полягає в підтримці якості життя у його фінальній стадії, максимальному полегшенні фізичних та моральних страждань пацієнта та його близьких, а також збереження людської гідності пацієнта наприкінці життя.