ОРГАНІЗАЦІЯ РОБОТИ МЕДИЧНОЇ СЕСТРИ З ВІЛ-ІНФІКОВАНИМИ ПАЦІЄНТАМИ - Kordys, T. O.; Mialiuk, O. P.; Marushchak, M. I.; Bushynska, I. V. (Медсестринство, 2018)
У статті проаналізовано роль медичної сестри у забезпеченні догляду за ВІЛ-інфікованими пацієнтами. Показано, що катастрофічне поширення вірусу імунодефіциту людини зумовлює необхідність чіткої організації роботи медичного персоналу з ВІЛ-інфікованими пацієнтами, що обґрунтовує потребу підвищення рівня знань медичної сестри у даній галузі медичної науки. Медичним сестрам постійно потрібно пам’ятати, що контингент з яким вони працюють це люди з тяжким хронічним захворюванням не тільки медичного, а і психологічного характеру. Необхідно бути дуже уважними, ретельно виконувати всі алгоритми, використовувати всі деонтологічні надбання медичної науки і постійно підвищувати свій рівень знань.