МИСТЕЦТВО СЛОВА В МЕДИЦИНІ - Boyeva, O. I. (Медсестринство, 2017)
Деонтологічні вимоги до культури слова полягають в тому, що медичний працівник повинен вміти: розповісти хворому про хворобу та її лікування; заспокоїти і підбадьорити хворого; використовувати слово як важливий фактор психотерапії; вживати слово так, щоб воно стало свідченням загальної та медичної культури; переконати хворого в необхідності того чи іншого лікування; терпляче мовчати, коли цього вимагають інтереси хворого; не позбавляти хворого надії на одужання; володіти собою в усіх ситуаціях.