РОЛЬ МЕДИЧНОЇ СЕСТРИ У ПОДОЛАННІ ВІДЧУТТЯ САМОТНОСТІ В ПАЦІЄНТІВ ХОСПІСУ - Tomchuk, T. V.; Bob, A. O. (Медсестринство, 2017)
Відчуття самотності у пацієнтів хоспісу спостерігається у 96 % хворих. Медична сестра, співпрацюючи із лікарями у хоспісах, допомагає пацієнтам долати складні наслідки самотності, шляхом надання консультацій, інформацій та підтримки. Медсестра повинна вміти розпізнати і вчасно звернути увагу на виражену самотність пацієнта. Кваліфікаційний, ефективний медсестринський догляд допомагає їм подолати відчуття самотності.