ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ ІНГІБІТОРІВ АЛЬФА-ГЛЮКОЗИДАЗИ У ХВОРИХ НА ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ 2 ТИПУ, УСКЛАДНЕНОГО ДІАБЕТИЧНОЮ СТОПОЮ - Berkela, I. O.; Naumova, L. V.; Yastremska, I. M. (Медсестринство, 2017)
У статті наведено результати дослідження впливу інгібіторів альфа-глюкозидази на основні показники вуглеводного обміну та динаміку маси тіла у пацієнтів на цукровий діабет 2 типу, ускладнений діабетичною стопою. Автори вказують на позитивний ефект препаратів цієї групи на всі компоненти метаболічного синдрому, безпеку для організму, відсутність серйозних протипоказань і низький рівень розвитку гіпоглікемій. Воглібоз як представник групи інгібіторів альфа-глюкозидази може ефективно використовуватися у поєднанні з інсулінотерапією.