РОЛЬ МЕДСЕСТРИ В ПРОФІЛАКТИЦІ ТУБЕРКУЛЬОЗУ СЕРЕД ПІДЛІТКІВ СТАРШИХ КЛАСІВ - Perepelytsia, A. V. (Медсестринство, 2017)
У статті розглядається актуальна проблема захворюваності на туберкульоз серед підлітків України. Аналізується сучасна ситуація з профілактичних методів туберкульоз в закладах освіти. Акцентується увага на необхідності залучення медичної сестри до підвищення рівня знань підлітків старших класів з метою вдосконалення профілактики туберкульозу на етапі попередження та виявлення захворювання.