ОЦІНКА МОТИВАЦІЙНОГО НАВЧАННЯ ПАЦІЄНТІВ З ГІПЕРТОНІЧНОЮ ХВОРОБОЮ ТА АЛІМЕНТАРНИМ ОЖИРІННЯМ - Matveycheva, A. O.; Kasiyan, V. Ya.; Kasiyan, S. R. (Медсестринство, 2017)
У статті проведено оцінку ефективності розробленої нами програми мотиваційного навчання пацієнтів з гіпертонічною хворобою та аліментарним ожирінням. Встановлено, що проведення мотиваційного навчання для таких пацієнтів підвищує їх рівень інтенсивності ставлення до здоров’я, що приводить до модифікації способу життя (збільшення тривалості відпочинку і тривалості сну, дотримання раціонального харчування, відмова від тютюнокуріння), регулярного контролю артеріального тиску, що покращує їх якість життя.