ДВАДЦЯТЬ РОКІВ НА СТОРОЖІ ЗДОРОВ’Я - Sklyarova, O. O.; Susla, O. B.; Symko, H. H. (Медсестринство, 2015)
Новітні наукові досягнення в галузі медицини не обминули нефрологію, зокрема лікування гострого захворювання нирок. У минулому цьому захворюванню не приділяли належної уваги. У стінах нашої Тернопільської університетської лікарні в 1982 році з’явився перший апарат «Штучна нирка» АИП-140, трохи згодом розпочало роботу відділення гострого гемодіалізу.