ОПТИМІЗАЦІЯ ХАРЧУВАННЯ СТУДЕНТІВ - Chernetska, S. I. (Медсестринство, 2015)
Ритм сучасного життя молодої людини пред'являє все більше вимог у зв'язку з постійним збільшенням інтенсивності повсякденних навантажень, зростанням обсягу використовуваної інформації, необхідністю швидкої адаптації в умовах хронічного стресового стану (навчання, пошук роботи тощо). На сьогодні якість харчування української молоді за місцем навчання часто не відповідає навіть тим нормативним орієнтирам, які визначені у чинних в Україні нормативно-законодавчих актах. Позитивно на якість харчування студентів впливає відновлення у їдальнях України практики реалізації дієтичних обідів, які за якісними характеристиками суттєво переважають звичайні обіди і сприяють розгортанню лікувально-профілактичної функції їжі.