ОЗДОРОВЧА ХОДЬБА ТА БІГ ПІДТЮПЦЕМ ЯК ЗАСОБИ ФІЗИЧНОЇ ТЕРАПІЇ. ОРГАНІЗАЦІЯ І СТРУКТУРА ЗАНЯТЬ - Назарук, В. Л.; Дністрянський, Б. В. (Медсестринство, 2023)
У статті розглянуто значення оздоровчої ходьби та бігу підтюпцем як засобів фізичної терапії. Здійснено аналіз науково-методичної літератури і наведено основні вимоги до занять оздоровчою ходьбою та бігом підтюпцем при серцево-судинних патологіях. Визначено, що для нормального функціонування організму необхідно проводити певний комплекс рухової активності. Розглянуто вплив оздоровчої ходьби та бігу підтюпцем і доведено їх ефективність у комплексі реабілітаційних заходів у людей, які перенесли інфаркт міокарда. На основі практичного дослідження обґрунтовано застосування оздоровчої ходьби та бігу підтюпцем у пацієнтів, які перенесли інфаркт міокарда і перебувають на амбулаторному та санаторно-курортному етапах реабілітаційних заходів. Розроблено програму занять оздоровчою ходьбою та бігом підтюпцем для осіб, які перенесли інфаркт міокарда та не мали протипоказань за критеріями загального стану організму і стану серцево-судинної системи. Розглянуто зміни показників стану серцево-судинної системи людей, які перенесли інфаркт міокарда, під впливом оздоровчої ходьби та бігу підтюпцем. Доведено ефективність рухової активності людини як фактора здорового способу життя. Проаналізовано розроблену програму занять оздоровчою ходьбою та бігом підтюпцем для осіб, які перенесли інфаркт міокарда.