ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ПРОФІЛАКТИКИ ПОРУШЕНЬ ПОСТАВИ І МЕТОДІВ ЇХ КОРЕКЦІЇ В УМОВАХ ЗАКЛАДУ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Давибіда, Н. О.; Козирева, М. Р. (Медсестринство, 2023)
У статті розглянуто проблему відхилення у формі хребта, що проявляється порушеннями постави, а потім призводить до анатомічних змін. Було проведено педагогічне дослідження, в якому взяли участь студентки І–ІІ курсів Бродівського педагогічного коледжу імені Маркіяна Шашкевича віком від 15 до 17 років. Використано різні методики дослідження, які дозволили зробити висновки про покращення показників здоров’я та фізичної підготовленості учнів після занять фізичною культурою.