ОСНОВНІ ПРИНЦИПИ ЛІКУВАННЯ ХВОРИХ, ЯКІ ПЕРЕБУВАЮТЬ НА ГЕМОДІАЛІЗІ - Крамаренко, Х. О.; Склярова, О. О. (Медсестринство, 2023)
Хронічна хвороба нирок – це захворювання, при якому поступово втрачаються функції нирок. Основне завдання нирок – виводити з крові токсини і зайву рідину. Для того, щоб зменшити навантаження на нирки, пацієнтам із хронічними захворюваннями нирок слід переглянути свою дієту, оскільки харчування для людей із хронічною хворобою нирок є надзвичайно важливим.