АНАЛІЗ ГІНЕКОЛОГІЧНОЇ ПАТОЛОГІЇ В ПЕДІАТРИЧНІЙ ПОПУЛЯЦІЇ - Клепець, А. Ю.; Галіяш, Д. Р. (Медсестринство, 2022)
Дитяча гінекологія – це особлива медична субспеціальність, яка передбачає співпрацю медичних працівників з гінекології, педіатрії та урології. Дана спеціальність відрізняється від загальної гінекології через особливості, пов’язані з розвитком і анатомією дівчаток та підлітків і необхідністю делікатного підходу при обстеженні таких пацієнток. Гінекологічні проблеми, що виникають у педіатричній популяції, є унікальними для цієї вікової групи і передбачають наявність у лікаря та медсестри навичок, що відрізняються від тих, які використовують для дорослих пацієнток.