ЙОДОДЕФІЦИТНІ ЗАХВОРЮВАННЯ У ПАЦІЄНТІВ ІЗ КОГНІТИВНИМИ ПРОЯВАМИ ТА ЇХ ПРОФІЛАКТИКА - Gruba, S. O.; Naumova, U. O. (Медсестринство, 2021)
Йодну профілактику на сьогодні вважають одним з найдієвіших методів попередження станів, пов’язаних із дефіцитом йоду, а саме запобігання ендемічному зобу та зобу після резекції; лікування йододефіциту та дифузного еутиреоїдного зоба. Крім того, вчасно призначена йодна профілактика позитивно впливає на розумові здібності та посилює працездатність у людей різної вікової категорії.