ФОРМУВАННЯ ТЕРМІНОЛОГІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ЛІКАРІВ ПІД ЧАС ВИВЧЕННЯ ГУМАНІТАРНИХ ДИСЦИПЛІН - Nakhaieva, Ya. M.; Humenna, I. R. (Медична освіта, 2020)
У статті охарактеризовано педагогічну проблему формування термінологічної компетентності майбутніх лікарів у закладах вищої медичної освіти під час вивчення гуманітарних дисциплін. Зроблено наголос на тому, що реформи сучасної освіти побудовані не лише за принципом здобуття знань та вмінь, а й набуття термінологічної компетентності майбутніх лікарів. Окреслено термінологічну компетентність майбутніх лікарів під час вивчення гуманітарних дисциплін як сформовану здатність доцільно використовувати фахові терміни під час професійної діяльності, розуміти й застосовувати професійні висловлювання у різноманітних ситуаціях професійного спілкування з обов’язковим використанням фахової лексики, спираючись на досвід, отриманий під час вивчення гуманітарних дисциплін у ЗВО. Доведено, що термінологічна компетентність, якої набувають майбутні лікарі у закладах вищої медичної освіти під час вивчення гуманітарних дисциплін, є базовою у їх подальшій професійній та науковій діяльності.