ДОСВІД ПРОВЕДЕННЯ ДИСТАНЦІЙНИХ ОНЛАЙН-СЕМІНАРІВ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ НА КАФЕДРІ ХІРУРГІЇ № 1 З УРОЛОГІЄЮ, МАЛОІНВАЗИВНОЮ ХІРУРГІЄЮ ТА НЕЙРОХІРУРГІЄЮ ІМЕНІ Л. Я. КОВАЛЬЧУКА - Grytsenko, S. Y.; Bedeniuk, A. D.; Dobrorodniy, V. B.; Burak, A. Ye. (Медична освіта, 2020)
У статті розглянуто первинний досвід проведення дистанційних онлайн-семінарів на кафедрі хірургії № 1 з урологією, малоінвазивною хірургією та нейрохірургією ім. Л. Я. Ковальчука. Аналіз проведеної роботи показав ряд суттєвих переваг та деяких недоліків такої форми навчання. Найбільшою перевагою є можливість персонального мультимедійного доступу до пропонованих матеріалів під час семінарського онлайн-обговорення теми заняття. Використання чату програм дозволяє студентам інтерактивно брати участь у дискусії, ставити питання, а також викладачеві робить можливим надавати доступ до файлів, протоколів лікування та поширювати посилання на інтернет-ресурси, актуальні для заняття. Явним суттєвим недоліком проведення онлайн-семінару залишається відсутність можливості виконувати практичні та комунікативні навички роботи біля ліжка хворого. Проведення дистанційних онлайн-семінарів може бути окремим пунктом у забезпеченні якості надання освітніх послуг в умовах пандемії для вищих медичних шкіл України.