НООСФЕРНО-ЕКОЛОГІЧНИЙ ІМПЕРАТИВ ЯК ОСНОВА СУЧАСНОГО СВІТОГЛЯДУ ЛІКАРЯ ПРОФІЛАКТИЧНОЇ МЕДИЦИНИ - Перцева, Т. О.; Шевченко, О. А.; Деркачов, Е. А.; Буряк, Л. І.; Рублевська, Н. І.; Цуцков, В. Є.; Штепа, О. П.; Євтушенко, В. В.; Щудро, С. А.; Главацька, В. І.; Григоренко, Л. В.; Огір, К. Ю. (Медична освіта, 2013)
З метою забезпечення подальшого існування людства на сучасному етапі розвитку імперативної бази соціуму назрілою необхідністю є перехід до ноосферно-екологічного імперативу. Особливо важливим є доповнення традиційних засад підго- товки лікарів профілактичної ланки з урахуванням основ нового наукового напрямку – екології людини.