ОСОБЛИВОСТІ ВИКЛАДАННЯ РОЗДІЛУ “ЗАХВОРЮВАННЯ ЕНДОДОНТА” В КУРСІ “ТЕРАПЕВТИЧНА СТОМАТОЛОГІЯ” ДЛЯ СТУДЕНТІВ ІІІ КУРСУ СТОМАТОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ - Stoikevich, H. V.; Lebid, O. I.; Pohoretska, Kh. V.; Duda, K. M.; Patskan, L. O. (Медична освіта, 2018)
Мета роботи – формування у студентів індивідуального підходу до кожного пацієнта, лікарського мислення, мотивації щодо вивчення матеріалу та постійного вдосконалення і поповнення теоретичних знань. Основна частина. У статті подано особливості методики викладання розділу “Періодонтит” у курсі “Терапевтична стоматологія” студентам, які навчаються на стоматологічному факультеті, з урахуванням вимог кредитно-трансферної системи навчання. Стаття розкриває проблему підготовки висококваліфікованих лікарів-стоматологів на профільних клінічних кафедрах у вищих медичних навчальних закладах. Поєднання теоретичної підготовки з можливістю попрактикуватись на реальних пацієнтах з відповідною клінічною ситуацією дає можливість закріпити знання і готувати компетентних майбутніх лікарів з дисципліни “Стоматологія”. Висновок. Чітка організація навчального процесу під час викладання розділу “Періодонтит” для студентів третього курсу стоматологічного факультету дозволить здобути відмінні практичні навички та вміння, а також створити міцне теоретичне підґрунтя, яке дасть можливість готувати кваліфікованих лікарів-стоматологів.