ОПТИМІЗАЦІЯ НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ ДЛЯ УДОСКОНАЛЕННЯ ДОПОМОГИ НОВОНАРОДЖЕНИМ ІЗ ПЕРИНАТАЛЬНОЮ ПАТОЛОГІЄЮ НЕРВОВОЇ СИСТЕМИ - Likhacheva, N. V.; Litovchenko, T. A.; Tondiіy, O. L.; Ekzarhova, A. I.; Sukhonosova, O. Y. (Медична освіта, 2018)
Мета роботи – представлення досвіду автора щодо удосконалення навчального процесу для поліпшення допомоги новонародженим із перинатальною патологією нервової системи. Основна частина. Розглянуто шляхи вдосконалення навчального процесу з теоретичних питань дитячої неврології, а також важливість навчання практичних навичок на базі кафедри в університетській клініці – перинатальному центрі. Представлено результати вдосконалення навчального процесу, які охоплюють не тільки теоретичну частину навчання, а й досвід оволодіння практичними навичками на базі університетської клініки – у Харківському міському перинатальному центрі. Висновки. Навчання і підвищення кваліфікації лікарів дитячих неврологів на кафедрі неврології і дитячої неврології ХМАПО гарантують високий методичний рівень викладання лекційного матеріалу, а освоєння практичних навичок і можливість брати участь у діагностичному та лікувальному процесі саме в такій університетській клініці, як ХМПЦ, є запорукою успішного засвоєння і вдосконалення складного розділу дитячої неврології – перинатальної неврології. Підготовка досвідчених фахівців у галузі дитячої неврології – запорука кваліфікованої допомоги дітям, які народилися з перинатальною патологією нервової системи, що буде сприяти зниженню захворюваності та інвалідності.