ДОСЛІДЖЕННЯ НАВЧАЛЬНОЇ МОТИВАЦІЇ У СТУДЕНТІВ ПЕРШОГО КУРСУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО МЕДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ І. Я. ГОРБАЧЕВСЬКОГО - Burmas, N. M.; Boyko, L. A.; Bekus, I. R.; Kyryliv, M. V. (Медична освіта, 2017)
У статті проведено діагностику навчальної мотивації студентів першого курсу медичного факультету методом анкетування. Отримані дані розкривають структуру мотивації першокурсників і свідчать про необхідність втручання у процес її формування. Домінуючими для студентів медичного факультету виявилися професійні мотиви. Результати дослідження показали різні мотиви студентів до навчання, що потребує організаційних та виховних зусиль професорсько-викладацького складу для компетентного впливу на підвищення навчальної мотивації.