СИМУЛЯЦІЙНЕ НАВЧАННЯ У МЕДИЦИНІ – СКЛАДОВА ЧАСТИНА У ПРОЦЕСІ ПІДГОТОВКИ ЛІКАРЯ-СПЕЦІАЛІСТА - Korda, M. M.; Shulhai, A. H.; Zaporozhan, S. Y.; Kritsak, M. Yu. (Медична освіта, 2017)
У статті висвітлено актуальність впровадження симуляційного навчання у медицині у процесі підготовки спеціалістів у вищому навчальному закладі й медичну практику лікарів-інтернів та практикуючих лікарів. Показано формування і структуру навчально-практичного центру симуляційного навчання, його роль у засвоєнні знань та вмінь у процесі підготовки лікарів-спеціалістів. Нові підходи до медичної освіти, які дозволяють студентам-медикам вчитися та практикуватися і на чужих помилках, і на власних, не ризикуючи при цьому життям і здоров’ям пацієнтів. Саметакимпідходомєсимуляційненавчання.